Simpozionul Regional „Înșiră-te, mărgărite: cercetare și creație în orizont transdisciplinar” - mai 2024

27 Mai 2024

Pe 30 și 31 mai 2024, Colegiul Național ,,Vasile Alecsandri” din Iaşi organizează Simpozionul Regional „Înșiră-te, mărgărite: cercetare și creație în orizont transdisciplinar”, aflat la a V-a ediție. Simpozionul face parte din Proiectul Regional Valențe cultural-educative alecsandriste. Urmașii lui Alecsandri.

Înscris în C.A.E.R, la poziția 1131, Proiectul Regional Valențe cultural-educative alecsandriste. Urmașii lui Alecsandri  este aprobat de ME, potrivit Ordinului nr. 3468 / 29.01.2024, în domeniul cultural artistic – cultură  și civilizație – şi se adresează elevilor din clasele a IX-a – a XII-a și cadrelor didactice.

Deschiderea lucrărilor va avea loc în Sala de festivități a Colegiului nostru, pe 30 mai, de la ora 12.00. Cu această ocazie, vor susține comunicări în plen:

  1. Conf. univ. dr.  Ioan Dănilă, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, preşedinte executiv al Societăţii Cultural-Știinţifice „Vasile Alecsandri”, Bacău și organizator al Reuniunilor Culturale „Alecsandriada”, Autrefois et aujourd’hui;
  2. Prof. univ. dr. George Bondor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Despre sensul vieții; 
  3. Alecu Reniță, directorul ziarului ecologic „Natura” Md, istoric și scriitor al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, De la Nistru spre izvoare; 
  4. Prof. Silvia Strătilă, Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Protalent” din Chișinău, redactor-șef  al revistei „Natura” Md, Sensul culturii în contextul actual;
  5. Alin Zaharia, coach, trainer, speaker la Maxwell Leadership Romania, Atingerea obiectivelor cu ajutorul mentoratului, coachingului și trainigului.

În final, doamna lector univ. dr. Iulia Moraru de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași va prezenta dramatizarea operei literare Gaițele de Alexandru Kirițescu, în distribuția trupei de teatru Euridice a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Iași, coordonată de prof. dr. Ana Daniela Bahrin.

Activitățile celor trei secțiuni ale Simpozionului se vor desfășura la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, în format hibrid. 

Secțiunea A – Cunoaștere, inovare, practică

Secțiunea B – Știință, cultură, ecologie 

Secțiunea C – Comunicare și limbaj 

Vă așteptăm cu drag!

Coordonatoare: 

prof. dr. Ana Daniela Bahrin,

                                                 prof. dr. Nicoleta Negură