Biblioteca colegiului

27 Aprilie 2021

Link-ul spre baza de date a bibliotecii

Instructiuni de utilizare a bazei de date

1. Baza de date contine inventarul actual al bibliotecii (titlul, autorul, anul de aparitie, domeniul/subdomeniul, tipul cartii, clasificarea zecimala universala CZU si, pe alocuri subclasa CZU pentru fiecare carte in parte. Informatiile legate de numarul de inventar și pret nu pot fi vizulizate decat in sala de lectura.

2. Pentru a afla despre CZU precum si cateva date statistice din aceasta Baza de date, consultati foaia de calcul DATE STATISTICE.

3. Baza de date poate fi doar consultata. Se poate face cautare folosind combinatia de taste CRTL+F. Putem cauta un titlu, un autor, un domeniu, un tip de carte (enciclopedie, atlas, carte in limbile franceza, germana, engleza, rusa) folosind cuvinte cheie.

4. De asemenea, se pot folosi filtrele existente, pentru a cauta un domeniu/subdomeniu anume.

5. Domeniile/subdomeniile sunt asezate in ordine alfabetica. Sunt 27 de domenii si 31 subdomenii.

6. Se pot folosi mai multe filtre simultan.

7. Domeniile principale sunt mai largi si ele cuprind subdomenii.
Exemplu: Domeniul principal BIOLOGIE contine ca domenii secundare BOTANICA; ZOOLOGIE; ECOLOGIE; BIOLOGIE IN GENERAL, ANATOMIE/MEDICINA SI GENETICA.â

8. Structura domeniilor a avut in vedere accesibilitatea, eficienta in cautare si specificul bibliotecii noastre.

9. Daca o carte face parte din doua domenii, unul a fost considerat principal si celalalt se regaseste ca si domeniu secundar.

10. Baza de date va fi actualizata/completata permanent. Clasificarea apartine bibliotecarului, are un grad de subiectivitate si este relativa.

Orice observatie/completare/descoperire eroare este binevenita!