Let's Act! Eveniment de multiplicare a proiectului de parteneriat strategic Erasmus +

16 Septembrie 2022

„Let's Act!” este destinat profesorilor care doresc să încorporeze tematica Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) în activitățile de la clasă și să dezvolte lecții transdisciplinare, prin colaborarea cu ceilalți colegi.

Printr-un demers comun de articulare a oportunităților și provocărilor actuale, care să ne permită să schimbăm lumea prin educație, vom încerca să răspundem la întrebări precum: Care este rolul profesorului în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă din Agenda 2030? Ce instrumente interactive de învățare poate utiliza pentru construi o lume durabilă? Cum poate aborda la clasă tendințele și problemele globale actuale?

Organizator: Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Iași

Data: 5 octombrie 2022, Ziua Mondială a Educației

Program:
09.30 – 10.00 – înregistrarea participanților
10.00 – 11.00 – activitate în plen, cu invitați din mediul academic și social
11.00 – 11.30 – pauză de cafea
11.30 – 13.00 – ateliere de lucru
13.00 – 13.30 – concluzii

Tematica atelierelor de lucru:

Atelier 1. Drumul de la egalitate la echitate socială. Cum construiesc podul? – facilitatori: prof. consilier școlar Cristina Vameșu și prof. Ramona Dragu. Atelierul valorifică învățarea participativă, interactivă, experimentarea și reflecția, pentru a dezvolta atitudini de empatie și acceptare cu privire la diferențele interumane și tiparele comportamentale specifice unor grupuri.

Atelier 2. Economie circulară și dezvoltare durabilă – facilitatori: Mihaela Băsu și Alexandru Ursu. Pornind de la „Ghidul de dezvoltare durabilă pe înțelesul adolescenților”, un material informativ dezvoltat de elevii alecsandriști, atelierul își dorește să contribuie la formarea de competențe menite să stimuleze inovația în ceea ce privește educația pentru economie circulară și dezvoltare durabilă, prin intermediul activităților nonformale.

Atelier 3. Gândește sustenabil! - facilitatori: prof. Marieta Condrea, Nicu Crăciun, Nicoleta Darabană, Irina Farcaș și Liliana Giugastru. Acest atelier își propune să contribuie la dezvoltarea competenței de înțelegere a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Agendei 2030, utilizând schimbul și transferul de cunoștințe profesionale, pentru crearea unor modele de bună practică, ce pot fi folosite în viitor pentru a gândi și acționa sustenabil.

Atelier 4. Educația autentică între „fac” și „fake” – facilitatori: prof. Alla Apopei și prof. Mona Coțofan. Prin atelierul nostru, ne propunem să facilităm conștientizarea rolului civic al consumatorului de presă, pornind de la nevoia de a proiecta în profilul de formare al absolvenților o componentă temeinică de educație media, căci dezvoltarea durabilă presupune comportamente asumate și acte responsabile.

Înscrieri: Pentru înscrierea la eveniment, vă rugăm să accesați: https://forms.gle/rX7ooNrmFfUrtXYZA

Vă așteptăm cu drag!